Aktiviteter på Oslo Buddhistsenter


Vi har en rekke aktivitetet på Oslo Buddhistsenter. Ta en titt på kategoriene nedenfor å se om det er noe der som fanger interessen din, eller ta en titt på den kronologiske listen ved å trykker her.

Kronologisk liste over aktiviteter

Introkurs


Les mer Neste introkurs

På introduksjonskursene til meditasjon og buddhisme får du en innføring i de grunnleggende prinsippene for buddhistisk filosofi, praksis, og levemåte. Du vil også lære tre meditasjonsteknikker som buddhister har brukt i flere tusen år til å utforske og utvikle sin bevissthet: Kroppsskanning, meditasjon på pusten og meditasjon på vennlighet.Lederne av kurset er ordinerte medlemmer i Triratna Buddhistorden som har mange års erfaring med buddhistisk praksis.

Kurset strekker seg over 6 torsdagskvelder og en helg, men det er mulig å delta på kurset selv om man ikke kan være med hver gang:
Uke 1 – Hva er oppvåkning? / Kroppsskanning
Uke 2 – Buddhistisk etikk / Kroppsskanning
Uke 3 – Buddhistisk meditasjon / Meditasjon på pusten
Uke 4 – Buddhistisk visdom / Meditasjon på pusten
Uke 5 – Kunst og natur / Meditasjon på kjærlig vennlighet.
Uke 6 – Vennskap og felleskap / Meditasjon på kjærlig vennlighet

Helgeretrett når kurset er ferdig. Vi reiser til et retrettsenter i nord- eller sørmarka. Dette er en gyllen anledning til å gå dypere i det vi har utforsket på kurset. Vi starter med middag kl 18 og avslutter søndag ca. kl. 15.

Høytider & feiringer


Les mer Neste introkurs

En av de viktigste reisene for de som vil praktisere buddhas lære er de 30 centimeterene fra hodet til hjerte. De fleste som er interessert i buddhisme har mer enn nok kunnskap. Utfordringen er å involvere hjertet slik at man praktiserer i hverdagen. Da kan forståelsen forvandles til innsikt, nye opplevelser vise seg og gamle vaner erstattes med nye.

For å få med hjertet og det virkelig store perspektivet møtes vi regelmessig og utfører ritualer som vi kaller puja (sanskrit ord). Det er vakre ord fra våkne eller nesten våkne mestre før og nå, med mantra (lydsymboler), gaver og stas. Vi søker å gi dette en så norsk og vakker språkdrakt vi får til.

Fordypning


Les mer Neste introkurs

“Å bare kalle seg selv en buddhist er verre enn meningsløst. En ekte buddhist burde forandre seg litt hver dag – vokse litt hver dag." (Sangharakshita)

Gjennom fordypningsaktiviteter utforsker vi buddhistisk praksis i hverdagen. Dette blir noen ganger gkalt “sanghakvelder”. Sangha [lenke til side] betyr fellesskapet av de som praktiserer buddhas lære. Vi inspirerer og støtter hverandre i hverdagspraksis slik at vi litt etter litt kan endre oss selv og verden. Samlingene vil som regel bestå av undervisning, samtaler og meditasjon. Aktivitetene er åpne for alle som har gått et introduksjonskurs på Oslo Buddhistsenter, eller som på andre måter har tilegnet seg grunnleggende kunnskap om buddhisme og meditasjon. Hvis du er usikker på om dette kurset passer for deg, ta kontakt.

Retretter


Les mer Neste introkurs

For å endre dypereliggende perspektiver og vaner er det viktig å dra vekk på retrett regelmessig. Gjennom mer intensiv praksis med likesinnede 24 timer i døgnet får man en mye større effekt av praksis. Det er mange forskjellige retretter; fra helgeretrett for begynnere til retretter som strekker seg over flere måneder og år! Noen fokuserer på studie og refleksjon, andre på meditasjon. Noen er åpne for alle mens andre er for nybegynnere eller øvede, kvinner eller menn etc. Det kan være lurt å snakke med noen på senteret om hva slags retrett som kan passe for deg. Et nyttig sted å starte for de som er villig til å reise til Storbritannia er www.goingonretreat.co.uk

Meditasjon


Les mer Neste introkurs

Meditasjon handler om å roe ned og være bevisst tilstede i øyeblikket. Det gjør livet mer levende: Du føler dypere, tenker klarere, handler mer helhjertet. Du setter pris på enkle ting som å få øye på en blomst, lyden av en fotball som spretter, smaken av jordbær. Med en slik tilstedeværelse er det enklere å koble ut tankespinn. Da kan du også oppleve nye og spennende dimensjoner ved livet.

Buddhistisk meditasjon eller innsiktsmeditasjon hjelper deg også til å få et helt nytt perspektiv på livet - sånn det virkelig er

Yoga & Qigong


Les mer Neste introkurs

Noen praksiser fokuserer direkte på en eller flere deler av buddhas tredelte vei: etikk, meditasjon og visdom. Andre praksiser hjelper oss til å skape en sunn sjel i et sunt legeme. Det kan være viktige støtter eller forberedelser for dharma praksis. Yoga og Qigong er to av disse.