Yoga & qigong


Noen praksiser fokuserer direkte på en eller flere deler av buddhas tredelte vei: etikk, meditasjon og visdom. Andre praksiser hjelper oss til å skape en sunn sjel i et sunt legeme. Det kan være viktige støtter til eller forberedelser for dharma praksis. Yoga og Qigong er to av disse.

Yoga

Yoga betyr å forene eller binde sammen. Det er en samling kroppslige og mentale teknikker som skal føre til kroppslig, psykologisk og spirituell integrering. Opprinnelig var yoga er middel for å oppnå åndelig oppvåkning, men i dag tenker nok mange først og fremst på de fysiske øvelsene; asanas. Det er mange metoder å velge mellom, fra rolig yoga der man holder stillinger over lenger tid, til mer fysisk krevende former der stillingene inngår i sekvenser uten pause mellom stillingene. Meditasjon, avspenning, konsentrasjon og pusteøvelser er også en del av yogapraksisen. Yoga utføres både stående, sittende og liggende og kan tilpasses den formen man er i.

Yoga er en holdning, en måte å leve livet sitt på, en tilnærming til livet. Yoga hjelper en med å leve i glede, i nået, med åpenhet mot det som kommer på veien. Yoga lærer deg å surfe på livets bølger i stedet for å bli dradd ned i dypet. Yoga er for alle, uansett fysisk form og hvor man er i livet.

QIGONG

I Kina samles millioner av mennesker om morgenen for å gjøre qigong sammen i parkene, spesielt tai chi eller medisinsk qigong.
Medisinsk qigong er en del av tradisjonell kinesisk medisin og brukes for å bevare god helse, til behandling og for økt vitalitet. Qi (livskraft/livsenergi) strømmer i egne kanaler (meridianer) og om sirkulasjonen blokkeres, vil dette skape sykdom og smerter. Akupunktur åpner blokkeringer med nåler, mens medisinsk qigong gir samme effekt gjennom myke, langsomme bevegelser, oppmerksomhet på pusten og positiv konsentrasjon. Man får indre ro, større motstandskraft, smidig kropp, myke ledd og sterk indre muskulatur.
Samtidig er qigong middel for selvutvikling. Regelmessig trening gir selvinnsikt og klarhet, gjør det enklere å sette grenser og å være god mot seg selv og andre og leve i balanse.
Man trenger ikke være myk eller sprek og treningen kan tilpasses om man har bevegelseshemninger.

Kommende introkurs

No Upcoming Events Found